Belangrijke informatie schooljaar '22-'23

Om het nieuwe schooljaar na de zomervakantie goed te starten, staat op deze pagina alle praktische informatie handig gebundeld. 

Leerlingen kunnen met vragen terecht bij de receptie, mentor of teamleider. Onze medewerkers helpen de leerlingen dan graag verder. De recepties zijn telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 16:00 uur. Daarnaast zijn schoolleiding, teamleiders en mentoren onder andere te bereiken via het centrale telefoonnummer of e-mailadres van de school. 

Introductieprogramma's

Wanneer, hoe laat en waar worden de leerlingen na de zomervakantie verwacht? En wat moeten zij meenemen? Voor de zomervakantie is deze informatie per mail verstuurd naar alle ouders/verzorgers. Bij vragen kunnen leerlingen en ouders terecht bij de mentor of teamleider.

Hieronder leest u de informatie die verstuurd is:
vmbo basis/kader/theoretisch/THavo+ leerjaar 1  
vmbo leerjaar 2 t/m 4
havo/vwo leerjaar 1
havo/vwo/tweetalig vwo leerjaar 2 t/m 6

Lesrooster

Ouders en leerlingen kunnen de roosters raadplegen via Zermelo. Hier kunt u altijd het actuele rooster zien in het webportal of via de app. Roosters voor leerlingen zijn inclusief toetsen, mondelinge toetsen en activiteiten. Nieuwe leerlingen ontvangen aan het begin van het schooljaar instructies over het inloggen bij Zermelo.  

Boeken en digitaal lesmateriaal

 Schoolboeken, bestaande uit studieboeken,
werkboeken en digitaal lesmateriaal, zijn gratis voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor de levering van de schoolboeken werken de drie campussen van OGVO samen met de firma Iddink.
Informatie over bestelling en levering van de boekenpakketten wordt door de school verstrekt. De werkboeken worden soms meerdere jaren gebruikt.

De leerling dient zorgvuldig met de boeken om te gaan en deze niet te beschrijven of te beschadigen. Schade aan of het kwijtraken van boeken kan de firma Iddink u in rekening brengen.

Bestellen

De schoolboeken worden door de leerling/ouders zelf besteld. Leerlingen krijgen de boeken thuis gestuurd. Aan het einde van het schooljaar leveren leerlingen de boeken weer in op school. 
De digitale leermiddelen zullen bij de start van het nieuwe schooljaar via Cloudwise in het COOL-platform gekoppeld zijn.

Vrijwillige ouderbijdrage

Naast het verzorgen van regulier onderwijs biedt de school ook extra diensten en activiteiten aan die als doel hebben de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van de leerling te bevorderen. Deze activiteiten en diensten worden niet door de overheid bekostigd. De school vraagt elk jaar aan de ouders een vrijwillige ouderbijdrage om deze kosten te dekken. Deze ouderbijdrage is geheel vrijwillig.

Leerlingen worden niet uitgesloten van activiteiten op basis van het al dan niet betalen van een ouderbijdrage. Er kunnen bij sommige activiteiten wel andere toelatingscriteria gelden.

Meer over de vrijwillige ouderbijdrage is ook te vinden op de site van de rijksoverheid.

Ouderbijdrage gespecificeerd:
Bedragen vrijwillige ouderbijdrage CDH 22-23
Toelichting vrijwillige ouderbijdrage

Chromebooks

Digitaal onderwijs speelt een steeds grotere rol in ons onderwijs. De scholen blijven lesstof aanbieden door middel van boeken, maar maken ook steeds meer gebruik van aanvullend, digitaal lesmateriaal.

Leerlingen die de aanvullende lesstof willen gebruiken, kunnen dat doen door middel van een chromebook dat u zelf aanschaft en beheert. Het is belangrijk dat de Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarnaast zijn zaken als snelle reparatie en vervanging bij reparatie, verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen. OGVO heeft afspraken gemaakt met The Rent Company over een vrijblijvend aanbod dat zij u mogen doen. Maar u kunt het apparaat natuurlijk ook elders aanschaffen. De specificaties waaraan het Chromebook dient te voldoen zijn, vindt u via The Rent Company.

Bestellen uiterlijk 10 juni 2022
Mocht u bij The Rent Company willen bestellen, dan kan dat via de link in de bijgaande folder. Voor het vmbo klikt u hier. Voor havo/vwo klikt u hier.  Als u uiterlijk 10 juni bestelt, dan ontvangt uw zoon/dochter het Chromebook tijdens de kennismakingsmiddag op 22 juni.

Bestelt u na 10 juni, dan ontvangt u het Chromebook thuis (op het bij The Rent Company opgegeven adres) en betaalt u €19,95 aan administratiekosten.

Heeft u via The Rent Company een chromebook besteld, maar heeft uw kind nog geen chromebook ontvangen op de kennismakingsmiddag? Dan wordt de chromebook thuisgestuurd. Voor meer informatie verwijzen we u naar The Rent Company.

Kunt u de aanschaf van een Chromebook niet betalen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met school, in ieder geval voordat u een Chromebook bestelt. Samen kijken wij dan naar de mogelijkheden.

Inloggen chromebooks

Bij de start van het nieuwe schooljaar ontvangen alle nieuwe leerlingen ook de inloggegevens van hun schoolaccount (@ogvo.nl), waarmee ze ook op hun chromebook kunnen inloggen. Daarnaast zal er tijdens de introductie meer verteld worden over het op de juiste manier gebruiken van de chromebook.

Tot die tijd kunnen nieuwe leerlingen hun chromebook gebruiken met een persoonlijk google-account (@gmail.com). Voer dan bij gebruikersnaam het gmail-adres in en vervolgens het bijbehorende wachtwoord.

Benodigdheden voor de brugklas

Ga je naar de brugklas? Leuk! Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je eerste schooldag verschijnt. Daarvoor kun je in ieder geval alvast de volgende dingen aanschaffen:

  • Een etui met daarin: pennen (blauw en minimaal nog een andere kleur), potlood, kleurpotloden, geodriehoek, gum, potloodslijper, schaar, markeerstift en plakstift;
  • minimaal 2 grote (A4) ruitjes schriften;
  • minimaal 10 grote (A4) lijntjes schriften (voor ieder vak dient een apart schrift te worden gebruikt);
  • passer;
  • kaftpapier om de boeken te kaften, zodat deze minder snel beschadigd raken;
  • gymschoenen met witte zolen;
  • gymkleding: Tijdens de LO-lessen op onze school is het voor leerlingen verplicht om een wit effen t-shirt en een zwarte korte broek (of een zwarte korte legging voor meisjes) te dragen. Via deze site is het mogelijk om een t-shirt met het logo van school en eventueel een sportbroek aan te schaffen. De kosten hiervoor zijn € 5,75 voor het shirt en € 9.50 voor de sportbroek. Bestellingen die uiterlijk 15 augustus 2022 zijn besteld, worden kosteloos op school geleverd en voor de eerste gymles uitgereikt aan de leerlingen. Het is niet verplicht om dit type shirt en broek aan te schaffen. Een eigen gekocht wit shirt en zwarte korte broek mag ook.

Let op: In de introductiebrief die vóór de zomervakantie zijn verstuurd staat vermeld welke rekenmachine gekocht moet worden.

Het is niet uitgesloten dat er in de loop van het jaar nog een kleinigheid aangeschaft moet worden. Ook is het natuurlijk vanzelfsprekend dat spullen die op/leeg zijn, zoals schriften en pennen, vervangen of aangevuld moeten worden.