Instructies Magister

LET OP: Als school dient u 'Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken' te selecteren. De afzonderlijke accounts van Blariacumcollege, College Den Hulster en Valuascollege werken niet meer.

Magister

Met Magister heeft u altijd belangrijke informatie bij de hand. De agenda, het huiswerk, de afwezigheid en de cijfers. Het is allemaal te zien in Magister, op uw computer (web) of op uw telefoon (app). Om snel Magister te gebruiken, is het handig om de app te downloaden. Deze vindt u in de Google Playstore (voor Android) of App Store (voor iOS).

Eerste keer inloggen?

Hoe u uw wachtwoord kunt instellen en de eerste keer kunt inloggen in Magister, hebben we in twee instructies hiernaast uitgelegd:

  • Voor inloggen via computer of laptop

  • Voor inloggen via Magister-app 

LET OP: Als school dient u 'Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken' te selecteren. De afzonderlijke accounts van Blariacumcollege, College Den Hulster en Valuascollege werken niet meer. 

Magister
Inloginstructies Magister Pc-Laptop
Magister
Inloginstructies Magister App

Cijfers

Wilt u weten hoe uw kind ervoor staat? Klik op ‘Cijfers’ voor het volledige overzicht van de laatst behaalde cijfers van uw zoon of dochter. Daar staan de gemiddelden in de huidige periode per vak, gemiddelde in huidige periode, met laatst behaald cijfer voor dat vak. Als u alle cijfers van een specifiek vak wilt zien, klik dan binnen cijfers op het desbetreffende vak.

Agenda

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer is mijn kind klaar? Zijn er tussenuren zodat ik even kan bellen? Klik op de ‘Agenda’ en dan op ‘Vandaag’. U ziet dan alle lessen en afspraken van uw kind. De huidige les is gearceerd weergegeven.

Huiswerk

Wilt u samen met uw kind het huiswerk bekijken om zo te kunnen helpen met plannen van het huiswerk? Klik op ‘Huiswerk’. U krijgt dan een overzicht van alle opdrachten die uw zoon of dochter in die week af moet hebben. U kunt ook terug naar vorige of vooruit naar de volgende weken. En u kunt ook direct zien of het om een toets gaat (en wat voor toets) en of die al afgerond is of niet.