Belangrijke informatie schooljaar '24-'25

Om het nieuwe schooljaar na de zomervakantie goed te starten, staat op deze pagina alle praktische informatie handig gebundeld. 

Leerlingen kunnen met vragen terecht bij de receptie, mentor of teamleider. Onze medewerkers helpen de leerlingen dan graag verder. De recepties zijn telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 16:00 uur. Daarnaast zijn schoolleiding, teamleiders en mentoren onder andere te bereiken via het centrale telefoonnummer of e-mailadres van de school. 

Introductieprogramma's

Wanneer, hoe laat en waar worden de leerlingen na de zomervakantie verwacht? En wat moeten zij meenemen? Onze introductieprogramma's zijn hieronder te vinden:

Introductieprogramma's schooljaar 2024-2025

Bij vragen kunnen leerlingen en ouders/verzorgers terecht bij de coach of teamleider.

Lesrooster

Ouders en leerlingen kunnen de roosters raadplegen via Zermelo of Magister. Hier kunt u altijd het actuele rooster zien in het webportal of via de app. Roosters voor leerlingen zijn inclusief toetsen, mondelinge toetsen en activiteiten. Nieuwe leerlingen ontvangen aan het begin van het schooljaar instructies over het inloggen bij Zermelo en Magister.  

Boeken en digitaal lesmateriaal

 Schoolboeken, bestaande uit studieboeken,
werkboeken en digitaal lesmateriaal, zijn gratis voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor de levering van de schoolboeken werken de drie campussen van OGVO samen met de firma Iddink.

Zelf bestellen
De boeken moet je zelf bestellen via Iddink. Lees hier de informatie van Iddink.

Inloggen chromebooks

Bij de start van het nieuwe schooljaar ontvangen alle nieuwe leerlingen ook de inloggegevens van hun schoolaccount (@ogvo.nl), waarmee ze ook op hun chromebook kunnen inloggen. Daarnaast zal er tijdens de introductie meer verteld worden over het op de juiste manier gebruiken van de chromebook.

Tot die tijd kunnen nieuwe leerlingen hun chromebook gebruiken met een persoonlijk google-account (@gmail.com). Voer dan bij gebruikersnaam het gmail-adres in en vervolgens het bijbehorende wachtwoord.

Chromebooks

Naast schoolboeken zoals studieboeken en werkboeken die we in het onderwijs gebruiken, werken we ook steeds meer met digitaal lesmateriaal.

Om dit digitale lesmateriaal te kunnen gebruiken, werken de scholen van OGVO met Chromebooks. Net zoals schoolboeken, is ook digitaal lesmateriaal gratis voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen dit Chromebook daarom van de school te leen (bruikleen).

Bestellen 
Ouders/verzorgers bestellen het Chromebook zelf via de website van The Rent Company. Voor de meivakantie hebben alle ouders/verzorgers van nieuwe brugklassers hierover bericht gehad.

Meer weten? Kijk dan hier voor de meest gestelde vragen.

Vrijwillige ouderbijdrage

Naast het verzorgen van regulier onderwijs biedt de school ook extra diensten en activiteiten aan die als doel hebben de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van de leerling te bevorderen. Deze activiteiten en diensten worden niet door de overheid bekostigd. De school vraagt elk jaar aan de ouders een vrijwillige ouderbijdrage om deze kosten te dekken. Deze ouderbijdrage is geheel vrijwillig.

Leerlingen worden niet uitgesloten van activiteiten op basis van het al dan niet betalen van een ouderbijdrage. 

Meer over de vrijwillige ouderbijdrage is ook te vinden op de site van de rijksoverheid.

Benodigdheden voor de brugklas

Ga je naar de brugklas? Leuk! Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je eerste schooldag verschijnt. Daarvoor kun je in ieder geval alvast de volgende dingen aanschaffen:

  • Een goede, stevige rugzak, eventueel waterdicht;
  • een etui met daarin: pennen (blauw en minimaal nog een andere kleur), potlood, kleurpotloden, geodriehoek, gum, potloodslijper, schaar, markeerstift en plakstift;
  • minimaal 2 grote (A4) ruitjes schriften;
  • minimaal 10 grote (A4) lijntjes schriften (voor ieder vak dient een apart schrift te worden gebruikt);
  • passer;
  • kaftpapier om de boeken te kaften, zodat deze minder snel beschadigd raken;
  • gymschoenen met witte zolen;
  • gymkleding: Tijdens de LO-lessen op onze school is het voor leerlingen verplicht om een wit effen t-shirt en een zwarte korte broek (of een zwarte korte legging voor meisjes) te dragen. Via deze site is het mogelijk om een t-shirt met het logo van school en eventueel een sportbroek aan te schaffen. 

Let op: Een rekenmachine hoeft nog niet aangeschaft te worden. De wiskundedocenten leggen in een van de eerste lessen uit welke rekenmachine gekocht moet worden.

Het is niet uitgesloten dat er in de loop van het jaar nog een kleinigheid aangeschaft moet worden. Ook is het natuurlijk vanzelfsprekend dat spullen die op/leeg zijn, zoals schriften en pennen, vervangen of aangevuld moeten worden.