Belangrijke informatie schooljaar '22-'23

Om het nieuwe schooljaar na de zomervakantie goed te starten, staat op deze pagina alle praktische informatie handig gebundeld. 

Leerlingen kunnen met vragen terecht bij de receptie, mentor of teamleider. Onze medewerkers helpen de leerlingen dan graag verder. De recepties zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 16.00 uur. Daarnaast zijn schoolleiding, teamleiders en mentoren onder andere te bereiken via het centrale telefoonnummer of e-mailadres van de school. 

Introductieprogramma's

Wanneer, hoe laat en waar worden de leerlingen na de zomervakantie verwacht? En wat moeten zij meenemen?
Dit is van de zomer op onze website te vinden. 

Contactgegevens

Valuascollege

t: (077) 359 0400
e: info-vlc@ogvo.nl

Lesrooster

Ouders en leerlingen kunnen de roosters raadplegen via Zermelo. Hier kunt u altijd via het OGVO-account van uw zoon of dochter het actuele rooster zien (webportal of app). Roosters voor leerlingen zijn inclusief toetsen, mondelinge toetsen en activiteiten. 

Nieuwe leerlingen ontvangen aan het begin van het schooljaar instructies over het inloggen bij Zermelo.

Vakanties en vrije dagen '22 - '23

Vakantie(dag)

Data

Maandag na zomervakantie

ma 05-09-22

Vrijdag voor herfstvakantievr 21-10-22
Herfstvakantiema 24-10-22 t/m vr 28-10-22
Kerstvakantiema 26-12-22 t/m vr 06-01-23
Carnavalsvakantiema 20-02-23 t/m vr 24-02-23
Paasmaandagma 10-04-23
Meivakantiema 24-04-23 t/m vr 05-05-23
Hemelvaartdo 18-05-23
Dag na Hemelvaartvr 19-05-23
Pinkstermaandagma 29-05-23
Zomervakantiema 17-07-23 t/m vr 25-08-23

OGVO-app

OGVO, de stichting waaronder het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege vallen, gebruikt een app voor de communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen: de OGVO-app.
Daarmee krijgen we één centraal communicatiekanaal voor ouders in de vorm van een mobiele app (iOS/Android). Met deze mobiele app wordt de communicatie overzichtelijker en kan de berichtgeving sneller, gerichter en actueler. Met het gebruik van de OGVO app willen we het contact tussen school en ouder versterken, door makkelijker en effectiever met u te communiceren.

In de app:

 • Bekijkt u al het nieuws van de school van uw kind.
 • Ontvangt u formulieren, zoals vragenlijsten en afspraakplanners die u in de app kunt invullen.
 • Kunt u via berichten makkelijk vragen stellen aan de school en de mentor, en krijgt u met notificaties mededelingen binnen voor de klas of het leerjaar van uw kind(eren).
 • Bekijkt u de jaarkalender.
 • Geeft u aan binnen welke tijdstippen u deze notificaties wel/niet wil ontvangen.

U ontvangt per mail een uitnodiging waarmee u op de app kunt inloggen. Ouders zonder smartphone ontvangen automatisch mails van alle berichten en formulieren zodat u geen informatie mist. Leerlingen ontvangen de uitnodiging in hun schoolmail. 

 • Voor meer informatie over de app, verwijzen wij u graag door naar hoyapp.nl
 • In het Support Center van Hoy vindt u tutorials en veelgestelde vragen: support.infowijs.nl
 • Heeft u de uitnodiging niet ontvangen? Kijk dan voor de zekerheid ook in uw spambox.
 • Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de marketing- en communicatiemedewerker op de campus via communicatie-vlc@ogvo.nl

Magister


Inloggegevens 

Alle ouders/verzorgers en leerlingen kunnen inloggen met hun huidige inlog voor Magister via de link: ogvo.magister.net. Ouders/verzorgers met meerdere kinderen op één of verschillende scholen, hebben één inlog waar alle accounts van hun kinderen aan zijn gekoppeld.

Waar gebruiken we Magister voor?

Met Magister heeft u altijd belangrijke informatie bij de hand! Het huiswerk, de afwezigheid en de cijfers. Het is allemaal te zien in Magister, op uw computer (web) of op uw telefoon (app). Om snel Magister te gebruiken, is het handig om de app te downloaden. Deze vindt u in de Google Playstore (voor Android) of Apple Playstore.

Huiswerk
Wilt u samen met uw kind het huiswerk bekijken om zo te kunnen helpen met plannen van het huiswerk? Klik op ‘Huiswerk’. U krijgt dan een overzicht van alle opdrachten die uw zoon of dochter in die week af moet hebben. U kunt ook terug naar vorige of vooruit naar de volgende weken. En u kunt ook direct zien of het om een toets gaat (en wat voor toets) en of die al afgerond is of niet.

Cijfers
Wilt u weten hoe uw kind ervoor staat? Klik op ‘Cijfers’ voor het volledige overzicht van de laatst behaalde cijfers van uw zoon of dochter. Daar staan de gemiddelden in de huidige periode per vak, gemiddelde in huidige periode, met laatst behaald cijfer voor dat vak. Als u alle cijfers van een specifiek vak wilt zien, klik dan binnen cijfers op het desbetreffende vak.

Ziekmelden

Ziekmelden gaat via de OGVO-app. Dit doet u als ouder/verzorger als volgt:

 1. Open de OGVO-app.

 2. Kies ‘Formulieren’.

 3. Kies vervolgens ‘Ziekmelden Valuascollege’.

 4. Vul alle velden in en klik vervolgens op ‘Voltooien’.

 5. Alle ziekmeldingen worden geregistreerd in Magister.

(Gebruikt u de app niet, dan meldt u uw kind ziek en beter via het algemene nummer van de school.)

Verlof aanvragen

Het kan voorkomen dat u verlof moet aanvragen voor de leerling op onze school. Verlof moet u minimaal 24 uur van tevoren aanvragen. Ook hierbij maakt u handig gebruik van onze OGVO-app. Als ouder/verzorger doet u dit als volgt:

 1. Open de OGVO-app

 2. Kies ‘Formulieren’

 3. Kies vervolgens ‘Verlofformulier: Valuascollege’

 4. Vul alle velden in en klik vervolgens op ‘Voltooien’.

 5. Alle meldingen zullen worden geregistreerd in Magister.

Let op: Bijzonder verlof zoals een bruiloft of uitvaart, dient ter akkoord bij de teamleider te worden aangevraagd. Dat kan niet door bovenstaand formulier in te vullen, maar dat doet u per e-mail.

TIP: in het menu van Magister kunt u via ‘Afwezigheid’ klikken op de lijst per maand met geregistreerde afwezigheid. U ziet dan direct om welke registratie het gaat en of het om geoorloofd of ongeoorloofd verzuim gaat.

(Gebruikt u de app niet, dan meld bijzonder verlof via het algemene nummer van de school.)

Betermelden 

Nadat een leerling ziek is geweest, hoort deze zich beter te melden op school. Gebruik daarvoor de OGVO-app het formulier ‘Beter melden Valuascollege'.

Dit doet u als ouder/verzorger als volgt:

 1. Open de OGVO-app.

 2. Kies ‘Formulieren’.

 3. Kies vervolgens ‘Betermelden Valuascollege’.

 4. Vul alle velden in en klik vervolgens op ‘Voltooien’.

 5. Alle betermeldingen zullen worden geregistreerd in Magister.

(Gebruikt u de app niet, dan meldt u uw kind ziek en beter via het algemene nummer van de school.)

Wijzigingen in gegevens

Adreswijzigingen, wijzigingen van e-mailadressen, telefoonnummers en andere gegevens dienen zo spoedig mogelijk doorgegeven te worden via:
administratievlc@ogvo.nl

Schoolpas en betalen op school

Alle leerlingen ontvangen een schoolpas, die ze kunnen gebruiken voor identificatie, het openen van digitale lockers, betalingen, printen, kopiëren en scannen. Voor deze leerlingenpas wordt de meest recente foto van uw kind(eren) gebruikt. Leerlingen krijgen elk jaar een nieuwe schoolpas. Is de schoolpas kwijt of kapot, dan kan uw kind bij de receptie een nieuwe schoolpas bestellen tegen betaling van €10. Voor het niet bij zich hebben van hun schoolpas volgt een sanctie. Zij moeten zich melden bij de verzuimbeheerder die vervolgens de ouders informeert dat de leerling de schoolpas thuis op komt halen.

OPWAARDEREN SCHOOLPAS

Leerlingen kunnen hun schoolpasje opwaarderen bij een PinPoint op school of online via deze website. Let op: het is niet mogelijk om contant of met een pinpas op school te betalen.

Benodigdheden voor de brugklas

Ga je naar de brugklas? Leuk! Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je eerste schooldag verschijnt. Daarvoor kun je in ieder geval alvast de volgende dingen aanschaffen:

 • Een etui met daarin: pennen (blauw en minimaal nog een andere kleur), potlood, kleurpotloden, geodriehoek, gum, potloodslijper, schaar, markeerstift en plakstift;
 • minimaal 2 grote (A4) ruitjes schriften;
 • minimaal 10 grote (A4) lijntjes schriften (voor ieder vak dient een apart schrift te worden gebruikt);
 • passer;
 • kaftpapier om de boeken te kaften, zodat deze minder snel beschadigd raken;
 • gymschoenen met witte zolen;
 • gymkleding kan aangeschaft worden bij Sport2000 Venlo. In de winkel is een hoek met de Valuascollectie ingericht.
 • Een Prisma woordenboek (Duits - Nederlands én Nederlands - Duits, dit geldt alleen voor de leerlingen van havo/vwo)

LET OP: Een rekenmachine hoeft nog niet aangeschaft te worden. De wiskundedocenten leggen in een van de eerste lessen uit welke rekenmachine gekocht moet worden.

Het is niet uitgesloten dat er in de loop van het jaar nog een kleinigheid aangeschaft moet worden. Ook is het natuurlijk vanzelfsprekend dat spullen die op/leeg zijn, zoals schriften en pennen, vervangen of aangevuld moeten worden.

Schoolboeken en digitale leermiddelen

Schoolboeken, bestaande uit studieboeken, werkboeken en digitaal lesmateriaal, zijn gratis voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor de levering van de schoolboeken werken de drie campussen van OGVO samen met de firma Iddink Learning Materials BV. Informatie over bestelling en levering van de boekenpakketten wordt door de school verstrekt. De werkboeken worden soms meerdere jaren gebruikt.

Chromebooks

Digitaal onderwijs speelt een steeds grotere rol in ons onderwijs. De scholen blijven lesstof aanbieden door middel van boeken, maar maken ook steeds meer gebruik van aanvullend, digitaal lesmateriaal.

Leerlingen die de aanvullende lesstof willen gebruiken, kunnen dat doen door middel van een Chromebook dat u zelf aanschaft. Het is belangrijk dat de Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarom raden we als school aan een Chromebook aan te schaffen via The Rent Company. U krijgt dan een Chromebook die voldoet aan alle door de school gestelde specificaties. Daarnaast zijn zaken als snelle reparatie en vervanging bij reparatie, verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen. OGVO heeft afspraken gemaakt met The Rent Company over een vrijblijvend aanbod dat zij u mogen doen. Maar u kunt het apparaat natuurlijk ook elders aanschaffen. De specificaties waaraan het Chromebook dient te voldoen zijn, vindt u via The Rent Company.

Mocht u bij The Rent Company willen bestellen, dan kan dat via de link in de bijgaande folder: 
- bestelflyer vmbo
bestelflyer havo/vwo
Als u uiterlijk 10 juni 2022 bestelt, dan ontvangt uw zoon/dochter het Chromebook tijdens de kennismakingsmiddag op 22 juni 2022. Bestelt u na 10 juni, dan ontvangt u het Chromebook thuis (op het bij The Rent Company opgegeven adres) en betaalt u €19,95 aan administratiekosten.

Heeft u via The Rent Company een Chromebook besteld, maar heeft uw kind nog niets ontvangen op de kennismakingsmiddag? Dan wordt de Chromebook thuisgestuurd. Voor meer informatie verwijzen we u naar The Rent Company.

Kunt u de aanschaf van een Chromebook niet betalen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met school, in ieder geval voordat u een Chromebook bestelt. Samen kijken wij dan naar de mogelijkheden.

Inloggen Chromebooks

Bij de start van het nieuwe schooljaar ontvangen alle nieuwe leerlingen ook de inloggegevens van hun schoolaccount (@ogvo.nl), waarmee ze ook op hun Chromebook kunnen inloggen. Daarnaast zal er tijdens de introductie meer verteld worden over het op de juiste manier gebruiken van de Chromebook.

Tot die tijd kunnen nieuwe leerlingen hun Chromebook gebruiken met een persoonlijk Google-account (@gmail.com). Voer dan bij gebruikersnaam het gmail-adres in en vervolgens het bijbehorende wachtwoord.

Ouderbijdrage

Naast het verzorgen van regulier onderwijs biedt de school ook extra diensten en activiteiten aan die als doel hebben de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van de leerling te bevorderen. Deze activiteiten en diensten worden niet door de overheid bekostigd. De school vraagt elk jaar aan de ouders een vrijwillige ouderbijdrage om deze kosten te dekken. 

Leerlingen worden niet uitgesloten van activiteiten op basis van het al dan niet betalen van een ouderbijdrage. Er kunnen bij sommige activiteiten wel andere toelatingscriteria gelden.

Meer over de vrijwillige ouderbijdrage is ook te vinden op de site van de rijksoverheid.

Ouderbijdrage gespecificeerd:
Vrijwillige ouderbijdrage 22-23 

Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater of een andere sportieve of creatieve les. Voor meer informatie neem gerust contact op met:

Stichting leergeld en Kinderhulp

Op school meedoen is noodzakelijk voor kinderen, maar kan ook kostbaar zijn. Ouders met een krappe portemonnee kunnen hun kinderen vaak niet aan sociale activiteiten laten meedoen. Stichting Leergeld springt bij om dat te voorkomen. Meer informatie vindt u op www.jeugdfondsenvenlo.nl/leergeld en kinderhulp.nl.